Banner 980x90

Dagdas novada jauniešu centros saņemta labdarības krava no Vācijas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Dagdas novada jauniešu centru pārsvarā apmeklē vietējie apmeklētāji, taču skolas brīvlaikā un vasaras sezonā Centrā ir sastopami bērni, jaunieši un viņu vecāki arī no citiem Latvijas novadiem un dažreiz arī no ārvalstīm, pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informē Dagdas novada JIC vadītāja Aina Odiņeca.

Šī gada ziemā mūsu jauniešu centru apmeklēja bijusī dagdāniete Jana Orlovska - Grodotzki, kura šobrīd dzīvo Vācijā. Sarunas gaitā tika noskaidrots, ka Jana ir pazīstama ar cilvēkiem, kuri labprāt ziedotu nedaudz lietotas, taču ikdienā vēl lietojamas rotaļlietas, galda spēles un citas jauniešu centram noderīgas lietas.

Augusta sākumā Dagdas novada jauniešu centrs saņēma labdarības kravu, ko no Vācijas uz Latviju piegādāja Olly Kunerta kungs. Lai gan sarūpēto mantu sastāvā pārsvarā bija rotaļlietas un galda spēles, taču ziedotas bija arī citas bērnu preces: apģērbs, dažas bērnu gultiņas, bērnu rati, četri bērnu velosipēdi un citas mantas.

Vienojoties ar Dagdas novada jaunatnes darbiniekiem, labdarības krava tika nodotaDagdas novada jauniešu centriem un Māmiņu istabām- Andrupenes, Andzeļu, Bērziņu un Šķaunes pagastos. Piemēram, Dagdas novada jauniešu centrā saņemtais apģērbs tika nodots māmiņām, kuras projekta ietvaros strādā jauniešu centrā un viņu stipendija nepārsniedz 100 eiro mēnesī, kā arī dažām daudzbērnu, trūcīgā statusa ģimenēm un māmiņām, kuru bērni aktīvi iesaistās JIC pasākumu organizēšanā. Dagdas novada jauniešu centrā māmiņas varēs bezmaksas iznomāt tādu inventāru kā bērnu gultiņu, ratus, manēžu un automobiļa sēdeklīti.

Ziedoto mantu sastāvā bija arī divas gultas, kas tika atdotas lietošanā vienai daudzbērnu ģimenei, kurai ir trūcīgās ģimenes statuss, un jaunietei ar īpašam vajadzībām. Pārējās labdarības kravā saņemtās mantas varēs izmantot ikviens Jauniešu centru un Māmiņu istabu apmeklētājs.

Izsakām sirsnīgu paldies Olly Kunerta kungam un viņa domubiedriem, kuri sarūpēja labdarības kravu, kā arī liels paldies Janai Orlovskai – Grodotzki par nesavtīgu palīdzību labdarības kravas piegādē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)