Banner 980x90

Dagdā svinēs pilsētas statusa piešķiršanas 25.gadadienu

Daugavpils, 19.janv., LETA. Nākamnedēļ, no 27.janvāra līdz 29.janvārim, Dagdā norisināsies svētku pasākumi par godu 25.gadadienai kopš tai piešķirts pilsētas statuss, aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldības pārstāve Guna Malinovska.

Jau pirms svētkiem Dagdas novada tautas bibliotēkā apskatāma novadpētniecības materiālu izstāde "Dagdas pilsētai - 25", un no 23.janvāra Dagdas Tautas nama izstāžu zālē - vietējā fotogrāfa Pjotra Murāna fotoizstāde "Dagda fotomirkļos 1992-2017".

Piektdien, 20.janvārī, pie Dagdas novada domes ikviens iedzīvotājs būs aicināts ierunāt video apsveikumu vai novēlējumu pilsētai brīvajā apsveikumu mikrofonā. Nofilmētais apsveikums pēc tam tiks publicēts Dagdas novada mājas lapā. Iedzīvotāji, kuri nevarēs ierasties uz svētkiem, savus apsveikumus pilsētai aicināti nodot ar sociālo tīklu palīdzību, izmantojot tēmturi #Dagdai25.

Nākamnedēļ, 27.janvārī, norisināsies aktivitātes bērniem un jauniešiem. Jau no paša rīta pirmsskolas izglītības iestādē "Saulīte" notiks leļļu teātra izrāde "Astainīšu draiskā diena". Jauniešu iniciatīvu centrā - galda spēle "Iepazīsti Dagdu" un "Rotaļu lāde". Pēcpusdienā plkst.16.25 bērni, jaunieši un nevalstisko organizāciju pārstāvji būs aicināti piedalīties atjautības spēlē, kurā ikviens varēs pārbaudīt savas zināšanas par pilsētu, trenēt loģisko domāšanu un aktīvi pavadīt laiku.

Sestdien, 28.janvārī, jau pašā rīta agrumā makšķerēšanas cienītāji varēs sacensties "Dagdas dzimšanas dienas" kausa izcīņā zemledus makšķerēšanā. Plkst.11 notiks Zirgu rikšotāju sacensības Dagdas Muižā, bet plkst.15 - Dagdas jautrais maratons, kurā piedalīties aicinātas darba kolektīvu, draugu un domubiedru grupas. Šajā jautrajā pasākumā tiks vērtētas komandu spējas asprātībā, netradicionālā veiklībā, spējā loģiski domāt un stiprināt komandas garu.

Dienas noslēgumā paredzēts saviesīgs pasākums, kurā iedzīvotāji, iestādes un organizācijas, tuvi un tāli viesi sveiks Dagdu pilsētu dzimšanas dienā. Pasākuma gaitā plānoti arī dažādi pārsteigumi.

Svētdien, 29.janvārī, Dagdas Vissv. Trīsvienības Romas katoļu baznīcā notiks svinīgais dievkalpojums, kurā tiks aizlūgts par Dagdas iedzīvotājiem. Pēc dievkalpojuma baznīcā izskanēs pasaulslavenā kontrtenora Sergeja Jēgera koncerts.

Piedalīties pilsētas jubilejas svinībās aicināts ikviens interesents, visi svētku pasākumi ir bez maksas.

Dekrētu par pilsētas statusa piešķiršanu Dagdai 1992.gada 30.janvārī izdeva Latvijas Republikas Augstākā padome.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)