Banner 980x90

Dagdā izskanēs baltkrievu kultūras festivāls

Daugavpils, 27.jūl., LETA. Nākamnedēļ, 8.jūlijā, Dagdā norisināsies 3.Starptautiskais baltkrievu dziesmu un deju festivāls "Fest", aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldība Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja Guna Malinovska.

Baltkrievi 6.jūlijā svin Jana Kupala svētkus. Latviešu Līgo svētki un baltkrievu svētki Kupala ir ļoti līdzīgi. Lai parādītu līdzīgo un atšķirīgo latviešu un baltkrievu kultūrā, festivāla gaitā kopīgā dziesmā un dejā vienosies pašmāju mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi un baltkrievu kopienu kolektīvi no Latvijas un kaimiņvalstīm.

Festivāla gaitā dagdānieši un pilsētas viesi tiks aicināti apmeklēt " Radošās baltkrievu sētas" koncertus pie Domes, kā arī Veselības un sociālo pakalpojumu centra "Dagda" teritorijā. Būs iespēja vērot festivāla dalībnieku gājienu Pasta ielā un izbaudīt krāšņo festivāla lielkoncertu Dagdas parka estrādē, kas sāksies plkst.16.

Dalību festivālā apstiprinājuši 34 kolektīvi no Latvijas un ārvalstīm. Pasākumu organizē Dagdas baltkrievu biedrība "Verbica" un Dagdas novada pašvaldība. Aktivitātes tiek īstenotas ar Kultūras ministrijas un biedrības "Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs" finansiālu atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)