Banner 980x90

Ceļā uz Aglonu jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem

Rīga, 11.aug., LETA. Dodoties uz svētkiem Aglonā, autovadītājiem jārēķinās ar būtiskiem satiksmes ierobežojumiem, izmantojot apbraucamos ceļus, informēja valsts AS "Latvijas valsts ceļi" (LVC).

Būtiskākie satiksmes ierobežojumi ir pie Preiļiem un Līvānos.

Tos ir iespējams apbraukt, pirms Līvāniem nogriežoties uz autoceļu Līvāni-Steķi (V753) un aiz Steķiem turpinot ceļu uz Preiļiem caur Rudzātiem, bet Preiļos nogriezties uz Feimaņiem. Tad braukt līdz autoceļam Rēzekne-Daugavpils (A13) un tālāk līdz Aglonai.

Līvānos braukt pa Daugavpils šoseju līdz pagriezienam uz Nīcgali un tālāk braukt līdz Višķiem jeb autoceļam Rēzekne-Daugavpils (A13) pa autoceļu Višķi-Nīcgale (P64). Višķos pa A13 jādodas Rēzeknes virzienā līdz krustojumam ar autoceļu Krāslava-Preiļi-Madona (P62) un tālāk līdz Aglonai.

Kā atzīmēja LVC pārstāvji, uz šiem svētkiem ierodas liels dalībnieku skaits, tajā skaitā svētceļnieki. Tādēļ autobraucējiem šajās brīvdienās līdz pat nākamās nedēļas vidum jābūt īpaši uzmanīgiem, jo dažādos autoceļu maršrutos virzienā uz Aglonu turpināsies intensīva gājēju kustība.

Braucot uz Aglonu no Vidzemes puses, autovadītājiem jārēķinās, ka uz Daugavpils šosejas (A6) notiek ceļa pārvada remonts pār dzelzceļu pie Pļaviņām. To var apbraukt, dodoties tālāk caur Pļaviņām un atkal turpinot ceļu pa A6. Remontdarba posmā no tilta pār Aivieksti līdz Jēkabpilij nepieciešamības gadījumā satiksmi regulē ar satiksmes regulētājiem.

Lai nodrošinātu svētku dalībnieku un viesu drošību, sākot no 12.augusta plkst.17 līdz 15.augusta plkst.18 tiks slēgta kravas auto tranzītsatiksme pa vairākiem valsts autoceļiem Aglonas apkaimē.

Satiksmes ierobežojumi kravas auto tranzītsatiksmei būs uz reģionālā autoceļa Dagda-Aglona (P60) posmā Sloboda-Aglona, uz ceļa Krāslava-Preiļi-Madona (P62) posmā no Krāslavas krustojuma ar autoceļu A13 Krievijas robeža (Grebņeva)-Rēzekne-Daugavpils-Lietuvas robeža (Medumi), posmā Šķeltova-Aglona uz ceļa Krāslava-Izvalta-Šķeltova-Aglona (V636) un uz Grāveriem (V641), Jaunaglona-Aglona (V745) un Aglona-Višķi (V762).

Kā apbraucamos ceļus LVC iesaka izmantot ceļu Malta-Sloboda (P57), Kastīre-Kategrade-Kameņeca-Kapiņi (V744) un Jaunokra-Grāveri (V610) un Grāveri-Višķi (V676) līdz A13.

Uz Aglonas svētku dalībniekiem un sabiedrisko transportu šie ierobežojumi neattieksies, norādīja LVC pārstāvji.

Aktuāla informācija par satiksmes ierobežojumiem autoceļu tīklā ir pieejama, zvanot uz diennakts bezmaksas informatīvo tālruni 80005555, LVC mājaslapā "www.lvceli.lv" un mobilajā aplikācijā "Waze".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)