Banner 980x90

Autoceļu uzturētājs aicina autovadītājus ievērot ātruma ierobežojumus bedru remontdarbu laikā

Rīga, 16.maijs, LETA. VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) aicina autovadītājus bedru remontdarbu laikā ievērot ceļu satiksmes noteikumus, ātruma ierobežojumus un remontdarbu posmos braukt īpaši piesardzīgi, informēja LAU pārstāvji.

LAU pārstāvji norādīja, ka pērn bedru remontdarbu laikā notikuši vairāki ceļu satiksmes negadījumi, kuros cieta LAU tehnika un darbinieki. Remontdarbu vietas tiek aprīkotas atbilstoši normatīviem, lai LAU tehnika būtu autovadītājiem labāk pamanāma, piemēram, gaismas elementi, mirgojošās bultas, pārvietojami ceļa zīmju vairogi, tomēr joprojām ir gadījumi, kad autobraucēji neievēro brīdinājuma un ātruma ierobežojošās zīmes.

Lai informētu ceļu lietotājus par posmiem, kuros konkrētajā brīdī norit darbi, LAU tehnika tiek aprīkota ar GPS iekārtām, tās darbam tiešsaistes režīmā varēs sekot VAS "Latvijas Valsts ceļi" mājaslapas kartē. Sākotnēji tajā būs pieejama informācija par Pierīgas reģionu, kur ir intensīvākā satiksme, savukārt līdz jūnija vidum paredzēts aprīkot arī pārējo tehniku, lai autobraucēji visā valsts teritorijā varētu sekot līdzi tam, kurās vietās uz autoceļiem strādā LAU remontbrigādes.

Remontdarbi uz asfalta seguma ceļiem tiek veikti prioritārā secībā. Vispirms bedres tiks saremontētas uz galvenajiem un svarīgākajiem reģionālajiem autoceļiem ar lielāku satiksmes intensitāti. Saskaņā ar normatīvajiem aktiem, bedru remonts uz A uzturēšanas klases autoceļiem jāveic līdz 1. jūnijam, uz B uzturēšanas klases autoceļiem līdz 15.jūnijam, uz C un D uzturēšanas klases autoceļiem līdz 1.jūlijam. Bedres, kuras rodas no jauna, tiek remontētas visa gada garumā.

Plānots, ka bedru remontu šogad veiks aptuveni 84 remontbrigādes. Līdz ar to cilvēku skaits, kas tiks nodarbināts uz ceļa un atradīsies bīstamajā zonā, būs liels, atzīmēja LAU.

Remontdarbu vietās tiek noteikti īslaicīgi satiksmes ierobežojumi. Lokāli tiek sašaurināta brauktuve un ierobežots braukšanas ātrums. LAU aicina autovadītājus būt tolerantiem, ievērot ceļu satiksmes noteikumus, īpaši ātruma ierobežojumus un distanci starp transportlīdzekļiem, un adekvāti izvērtēt situāciju uz ceļa, lai nepieciešamības gadījumā varētu nekavējoties apturēt transportlīdzekli. Remontdarbi tiek veikti ceļu lietotāju ērtībām un drošībai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)