Banner 980x90

Andrupenes muzejā varēs apgūt senās amatu prasmes

Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Ilustratīvs foto/ Foto: Pilseta24.lv
Sestdien, 2.aprīlī muzejā "Andrupenes lauku sēta" (Skolas iela 5, Andrupene, Dagdas novads) no plkst.14.00 – 17.00 ikviens aicināts iepazīt un apgūt senās amatu prasmes, pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informē biedrības "TEIRA LATGOLYS MUOKSLA" pārstāve Evija Maļkeviča.

 

Pasākums rīkots Vislatvijas projekta "Satiec savu meistaru" ietvaros, kura mērķis ir vēstīt plašākai sabiedrībai par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un pārmantošanu, kā arī meistariem, amata pratējiem, viņu zināšanām un prasmēm.

Muzejā šajā laikā darbosies vairāki meistari un notiks dažāda veida darbnīcas. Koka karošu grebšanas meistars Jānis Brils demonstrēs un stāstīs par sava amata darbarīkiem un karošu gatavošanas procesu. Helēna un Boļeslavs Mundas stāstīs un rādīs, kā veidot skalu groziņus un skalu rotājumus. Vēsma Ušpele no biedrības "Malny Wylky" stāstīs par māla trauku veidošanas procesu, kā arī aicinās iemēģināt veidot pašiem savus māla traukus. Viktorija Aleksejeva no biedrības "Kroma kolna bruoliste" rādīs un stāstīs par celaiņu pīšanas pamatiem, interesentiem būs iespēja iemēģināt noaust arī pašiem savu celaini. Savukārt Skaidrīte Pauliņa un Lilita Šatilova ir muzeja "Andrupenes lauku sēta" saimnieces, kuras viesmīlīgi uzņem katru viesi, gan cienājot ar Latgales kulinārā mantojuma ēdieniem (asuškām, kļockām un pancaku), gan atklājot to pagatavošanas noslēpumus. Pasākuma laikā kopā ar folkloras kopu "Sovvaļņīki" ikvienam būs iespēja iemēģināt soli kādā rotaļā un dziedāt līdzi tautasdziesmām.

Uz pasākumu īpaši aicinātas ģimenes ar bērniem, lai veicinātu jaunās paaudzes interesi un iesaisti seno amatu un zināšanu apguvē, kā arī vietējā kultūras mantojuma izzināšanā. 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)