Banner 980x90

Aglonas novadā rīkos sabiedrisko apspriešanu par vairāku pagastu vēlmi pievienoties Krāslavas novadam

Rīga, 13.sept., LETA. Aglonas novadā no 17.septembra notiks sabiedriskā apspriešana par to, vai novada iedzīvotāji atbalsta no Grāveru, Šķeltovas un Kastuļinas pagastu pārvaldēm saņemto priekšlikumu par atdalīšanos no Aglonas novada, lai pievienotos Krāslavas novadam, lēmusi novada dome.

Pašvaldība juriste Inta Klindžāne aģentūrai LETA skaidroja, ka pašlaik izstrādātajā administratīvi teritoriālās reformas modelī plānots Aglonas novadu pievienot Preiļu novadam. Ņemot vērā, ka izskanējusi Grāveru, Šķeltovas un Kastuļinas pagastu iedzīvotāju neapmierinātība ar plānoto reformas modeli, deputāti lēmuši rīkot publisko apspriešanu.

Iedzīvotāji izteikuši vēlmi pievienoties Krāslavas novadam, jo tas ir tuvāks attāluma ziņā, gan arī iedzīvotājiem vairāk pazīstams un tuvāks emocionāli, jo līdz 2009.gadam vienmēr bijis rajona centrs. Krāslavas novada vadība paudusi viedokli, ka Krāslavas novads nelūgs mainīt novada teritorijas robežas, bet, ja radīsies nepieciešamība pievienot Grāveru, Šķeltovas, Kastuļinas pagastus, Krāslavas novads ir gatavs izskatīt šādu variantu.

Domē skaidroja, ka daži skolēni no Grāveru pagasta mācās Krāslavā, par ko pašvaldība maksā savstarpējos norēķinus līdz 1000 eiro gadā. 

Sabiedrisko apriešanu Aglonas novadā rīkos līdz 11.oktobrim, un tajā varēs piedalīties pilngadīgie novadā deklarētie iedzīvotāji. Aptaujas anketu varēs aizpildīt un nogādāt novada domē, sava pagasta pārvaldē, atsūtot pa pastu vai elektroniski. Publiskā apspriešana tiks uzskatīta par notikušu, ja tajā piedalīsies 5% no pilngadību sasniegušo Aglonas novada iedzīvotāju skaita.

Jau iepriekš Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS) aicināja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju ņemt vērā Aglonas novada Grāveru, Kastuļinas un Šķeltovas pagastu iedzīvotāju viedokli, jo šie pagasti iepriekš bijuši Krāslavas rajona sastāvā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)