Banner 980x90

Zināmi Krāslavas novada jauniešu biznesa ideju konkursa rezultāti

Kraslava24.lv
Kraslava24.lv
Projektu konkursa "Jauniešu biznesa ideju konkurss komercdarbības uzsākšanai vai attīstībai Krāslavas novadā" pieteikumu iesniegšana notika no šī gada 1.marta līdz 8.aprīlim. Šobrīd ir zināmi konkursa rezultāti, pilsētas informācijas portāls Kraslava24.lv uzzināja Krāslavas novada pašvaldībā.

Tika iesniegti seši pieteikumi. Krāslavas novada domes vērtēšanas komisija  apstiprināja (2016.gada 28.aprīļa komisijas lēmums, protokols Nr.1) četrus  biznesa plānu projektus, kuru realizācijai pašvaldība piešķīra finansējumu 9000.00 eiro apmērā. 

Ligijas Daļeckas projekts "Ultrasonogrāfa iegāde grūsnības noteikšanai liellopiem" saistīts ar veterināro pakalpojumu dažādošanu un attīstību Krāslavas novadā, sekmējot konkurētspējīgas darbības attīstību šajā jomā. Projekta ietvaros tika noslēgti nodoma līgumi ar zemnieku saimniecību īpašniekiem par veterināro pakalpojumu sniegšanu liellopu sēklošanas jautājumos, izmantojot ultrasonogrāfu.

Guntara Veceļa projekts "Veterinārās prakses izveide darbam ar mīļdzīvniekiem un lauksaimniecības dzīvniekiem Krāslavas pilsētā" ar mērķi iekārtot un atvērt veterināro pakalpojumu prakses vietu – ambulanci, kurā tiktu veikta dzīvnieku izmeklēšana, ārstēšana, ķirurģiskās manipulācijas un pēc operācijas monitorings. Ir  iegūta pieredze un prakse pie labākajiem un progresīvākajiem veterinārmedicīnas speciālistiem Latvijā.

Zaigas Vītolas projekta "Aitu cirpšanas pakalpojumu sniegšana Krāslavas novada un tuvējām saimniecībām" realizēšanas gaitā tiks sniegts profesionāls aitu cirpšanas pakalpojums Krāslavas novada aitkopjiem, ņemot vērā to, ka pēc statistikas datiem aitkopīpas nozare attīstās un aitu ganāmpulks pieaug.

Lienes Leikumas-Rimicānes projekts "SUP aprīkojuma noma Krāslavas novadā un pieguļošajās teritorijās" dažādos aktīvās atpūtas iespējas uz ūdeņiem gan Krāslavas novada iedzīvotājiem, gan tūristiem. SUP (stand up paddle) – plats un stabils sērfa dēlis ar airi lieliskām bezvēja dienām uz ūdens. Tiks nodrošināta inventāra noma pie publiskajām pludmalēm, kā arī varēs vienoties par SUP dēļu piegādi klienta izvēlētā vietā.

Līgums par finansējuma piešķiršanu tiek noslēgts viena mēneša laikā pēc konkursa vērtēšanas komisijas lēmuma par konkursa rezultātiem pieņemšanas, bet projekta ieviešana jāpabeidz līdz 2016.gada 1.novembrim.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)