Banner 980x90

Valdība atbalsta loģistikas centra izveidi pie Latvijas un Baltkrievijas robežas

Rīga, 17.jūl., LETA. Ministru kabinets otrdien atbalstīja Finanšu ministrijas (FM) priekšlikumu izveidot loģistikas centru pie Latvijas un Baltkrievijas robežas.

Ministri uzklausīja FM informatīvo ziņojumu par projekta "Loģistikas parka attīstība I kārta" ietvaros Krāslavas novada Piedrujas pagasta Pāterniekos izveidot loģistikas centru ar robežšķērsošanas vietas "Pāternieki" tiešā tuvumā.

Projekta ietvaros plānotās aktivitātes ir loģistikas centra izveide ar iespējamām ražošanas zonām, satiksmes uzkrāšanas termināla, kravas automašīnu stāvvietas, noliktavu preču pārkraušanai, pakošanai, ražošanai utt. ar attiecīgu infrastruktūru - nožogojumu, pievedceļiem, ūdensvadu, kanalizāciju, elektrību utt. - izveide.

Projekta kopējās indikatīvās izmaksas pirmajai kārtai ir 2,5 miljoni eiro, ko plānots segt, piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu līdz 2 125 000 eiro. Projekta rezultātā paredzēts izveidot 37 jaunas darbavietas un piesaistīt privātās investīcijas vismaz 1,42 miljonu eiro apmērā, kā arī samazināt degradēto teritoriju apmēru.

Darba grupa FM vadībā, kas izvērtēja šo projektu, konceptuāli pauž atbalstu loģistikas centra izveide pie Latvijas un Baltkrievijas robežas. Darba grupa uzskata, ka ir iespējams nodrošināt projekta iesniegšanu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā (CFLA) jau šogad, bet būvdarbi varētu sākties 2019.gadā.

Lai projekts tiktu virzīts tālāk, Ministru kabinets šodien uzdeva Iekšlietu ministrijai (IeM) sadarbībā ar Valsts robežsardzi un nepieciešamības gadījumā konsultējoties ar Krāslavas novada domi, Valsts ieņēmumu dienestu (VID) un Pārtikas un veterināro dienestu (PVD), izstrādāt un četru mēnešu laikā pēc loģistikas centra projekta apstiprināšanas CFLA iesniegt Ministru kabinetā grozījumus noteikumos "Robežšķērsošanas vietas režīma noteikumi", lai nodrošinātu speciāla režīma noteikšanu personu nokļūšanai un kravu nogādāšanai plānotajā loģistikas centrā.

FM tika uzdots sagatavot un līdz 2019.gada 31.martam iesniegt valdībā grozījumus noteikumos "Muitas noliktavu, pagaidu uzglabāšanas un brīvo zonu noteikumi", tajos ietvertajā brīvo zonu uzskaitījumā iekļaujot arī Latgales speciālo ekonomisko zonu, lai nodrošinātu muitas procedūru pielāgošanu, nosakot tās līdzīgi tām, kādas ir noteiktas Rīgas brīvostā, Liepājas speciālajā ekonomiskajā zonā, Ventspils brīvostā un Rēzeknes speciālajā ekonomiskajā zonā.

Tāpat FM sadarbībā ar Valsts robežsardzi, VID un PVD uzdots izstrādāt detalizētu satiksmes organizācijas risinājumu, sagatavot un sniegt priekšlikumus par iespējamo infrastruktūras pielāgošanas pasākumu robežšķērsošanas vietas "Pāternieki" finansēšanas modeli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)