Banner 980x90

Robežsargi aizturējuši meklēšanā esošu Latvijas pilsoni

Rīga, 18.jūl., LETA. Vakar Valsts robežsardzes darbinieki Krāslavas novadā aizturējuši meklēšanā esošu Latvijas pilsoni, aģentūru LETA informē Valsts robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško.

1991.gadā dzimusī sieviete aizturēta un nodota Valsts policijas amatpersonām.

Ieceļošana Latvijā vakar liegta pieciem ārzemniekiem - Zilupes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Senegālas pilsonim, jo ārzemniekam nebija derīgas vīzas vai uzturēšanās atļaujas. Silenes robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta diviem Moldovas un vienam Ukrainas pilsonim, jo ārzemnieki nevarēja pamatot ieceļošanas un uzturēšanās mērķi un apstākļus, kā arī viņiem nebija pietiekamu iztikas līdzekļu Šengenas zonas valstu apmeklējumam.

Savukārt Lidostas "Rīga" robežkontroles punktā ieceļošana Latvijā liegta vienam Argentīnas pilsonim, jo ārzemnieks iepriekšējo 180 dienu laikā jau 90 dienas ir uzturējies Šengenas dalībvalstu teritorijā. Personas atgrieztas uz izceļošanas valsti.

Savukārt uzturēšanās nosacījumu pārkāpumi konstatēti četriem ārzemniekiem, bet veicot imigrācijas kontroles pasākumus valsts iekšienē, ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti astoņām personām - četriem Lietuvas, diviem Latvijas, vienam Kazahstānas un vienam Krievijas pilsonim.

Par pārkāpumiem transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsargi vakar saukušas pie administratīvās atbildības 15 personas - piecus Krievijas, trīs Baltkrievijas, divus Lietuvas, divus Latvijas, divus Moldovas un vienu Uzbekistānas pilsoni.

Kopumā robežsargi uz ārējām robežām un valsts iekšienē aizvadītajā diennaktī konstatējušas 39 likumpārkāpējus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)