Banner 980x90

Prokuratūrai nodota lieta par slepkavības mēģinājumu Dagdas novadā

Daugavpils, 2.okt., LETA. Prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai nodota lieta par slepkavības mēģinājumu Dagdas novadā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē.

Par slepkavības mēģinājumu aizdomās turēto un policijas redzeslokā iepriekš nonākušo vīrieti likumsargi aizturēja aprīļa vidū.

Jau ziņots, ka 14.aprīlī VP Krāslavas iecirknī tika saņemta informācija, ka no Dagdas novada Anzeļu pagasta ārstniecības iestādē nogādātas divas personas, kurām mediķi konstatējuši šautas brūces. Saistībā ar notikušo tika sākts kriminālprocess.

Jau tajā pašā dienā, veicot operatīvos pasākumus un izmeklēšanas darbības, aizdomās par slepkavības mēģinājumu, kas izdarīts vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, tas ir, pielietojot šaujamieroci, aizturēts kāds 1970.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, divi 1985. un 1993.gadā dzimušie vīrieši bija atbraukuši uz savu nesen iegādāto īpašumu, kurā viņu ierašanās brīdī vēl dzīvoja iepriekšējais saimnieks. Abas puses vienojās, ka vīrietis desmit dienās varēs sakravāt savas mantas un līdz mēneša beigām pārcelsies, taču vēlāk, ap plkst.21, kad cietušie jaunie iemītnieki bijuši pirtī, vecais īpašnieks viņu virzienā veicis trīs mērķtiecīgus šāvienus ar bisei līdzīgu priekšmetu.

Pašlaik aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, turpinās izmeklēšana.

Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Par šādu noziegumu paredzētais sods ir mūža ieslodzījums vai ar brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)