Banner 980x90

Prokuratūrai nodos lietu par slepkavības mēģinājumu Dagdā

Daugavpils, 1.sept., LETA. Septembra beigās plānots nodot prokuratūrai lietu par slepkavības mēģinājumu Dagdā, aģentūra LETA noskaidroja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldē.

Aizdomās par slepkavības mēģinājumu Dagdas novadā turamo policijas redzeslokā iepriekš nonākušu vīrieti likumsargi aizturēja aprīļa vidū.

Jau vēstīts, ka 14.aprīlī VP Krāslavas iecirknī tika saņemta informāciju, ka no Dagdas novada Anzeļu pagasta ārstniecības iestādē nogādātas divas personas, kurām mediķi konstatējuši šautas brūces. Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess.

Jau tajā pašā dienā, veicot operatīvus pasākumus un izmeklēšanas darbības, aizdomās par slepkavības mēģinājumu, kas izdarīts vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā, tas ir, pielietojot šaujamieroci, aizturēts kāds 1970.gadā dzimis vīrietis, kurš jau iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, divi 1985. un 1993.gadā dzimušie vīrieši bija atbraukuši uz savu nesen iegādāto īpašumu, kurā viņu ierašanos brīdi vēl dzīvoja iepriekšējais saimnieks. Abas puses vienojās, ka vīrietis desmit dienās varēs sakravāt savas mantas un līdz mēneša beigām pārvāksies, taču vēlāk, ap plkst.21, kad cietušie bijuši pirtī, vīrietis viņu virzienā veicis trīs mērķtiecīgus šāvienus ar bisei līdzīgu priekšmetu.

Pašlaik iespējamajai vainīgai personai ir piemērots drošības līdzeklis - apcietinājums, turpinās izmeklēšana.

Kriminālprocess klasificēts pēc Krimināllikuma 117.panta 3.punkta - par slepkavību, ja tā izdarīta vairāku personu dzīvībai bīstamā veidā. Par šādu likumpārkāpumu vainīgajām personām paredzēts sods ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)