Banner 980x90

Pārrunā sadarbības iespējas pārrobežas projekta ietvaros

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pirmdien, 13.jūnijā, Dagdas novada pašvaldības pārstāvji tikās ar Visaginas (Lietuva) pašvaldības darbiniekiem, lai pārrunātu sadarbības iespējas pārrobežu projektā, pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informē Dagdas novada pašvaldības Attīstības un plānošanas nodaļas projektu koordinatore Tatjana Munda.

Uz pirmo sanāksmi Visaginas Kultūras centrā ieradās Dagdas novada domes priekšsēdētāja Sandra Viškure, Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Marija Micķeviča, Jauniešu iniciatīvu centra vadītāja Aina Odiņeca, Attīstības un plānošanas nodaļas projektu koordinatore Tatjana Munda, pirmsskolas izglītības iestādes "Saulīte" vadītāja Inese Domkova un jaunatnes lietu speciāliste Svetlana Ilatovska. No Visaginas puses sanāksmē piedalījās Visaginas pašvaldības vadītāja Dalia Štraupaite, Visaginas Kultūras nama (VKN) direktore Svetlana Šadčeneva, VKN direktora vietnieki Rimute Černoviene un Elena Malyavko, VKN sabiedrisko attiecību speciāliste Tatjana Kuraš un citi Kultūras nama un pirmsskolas izglītības iestādes pārstāvji.

Pārrobežu projektā "Latvijas – Lietuvas programma 2014.-2020.gadam" (Interreg Latvia-Lithuania 2014-2020 Programme) var startēt tikai ar sadarbības partneri. Tā kā Dagdas novadam un Visaginai ir līdzīga rakstura problēmas, tāpēc abas puses tikās, lai noteiktu kopīgus mērķus un virzienus veiksmīgam startam pārrobežu projektā. Tikšanas laikā tika pārrunātas iespējamās idejas un projekta realizēšanas iespējas.

Pārrobežu projekta "Latvijas – Lietuvas programma 2014.-2020.gadam"  mērķis ir sekmēt Programmā ietverto reģionu ilgtspējīgu sociālekonomisko attīstību, palīdzot tos padarīt konkurētspējīgākus un pievilcīgākus dzīvošanai, uzņēmējdarbībai un tūrismam.

Programmas 4 prioritātes:
* "Vides saglabāšana un aizsardzība un resursu efektīvas izmantošanas veicināšana";
* "Stabilu un kvalitatīvu darbavietu veicināšana un darbaspēka mobilitātes atbalstīšana";
* "Sociālās iekļaušanas veicināšana, cīņa pret nabadzību un jebkādu diskrimināciju";
* "Publisko iestāžu un iesaistīto personu institucionālo spēju un valsts pārvaldes efektivitātes uzlabošana".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)