Banner 980x90

Par Dagdas novada domes priekšsēdētāju ievēlēts Aivars Trūlis

Daugavpils, 15.jūn., LETA. Šodien Dagdas novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē par pašvaldības vadītāju ievēlēts Aivars Trūlis (LRA), par kuru savas balsis atdeva desmit deputāti.

Pieci deputāti balsojumā atbalstīja otru minētā amata kandidātu Viktoru Stikutu (Latgales partija).

Par Stikutu nobalsoja visi pieci Latgales partijas deputāti, bet Trūli atbalstīja gan visi trīs LRA, gan arī trīs ZZS, un pa diviem deputātiem no Saskaņas un No sirds Latvijai.

Domes priekšsēdētāja vietnieka amatam tika virzīti divi kandidāti – Aivars Plotka (Latgales partija) un līdzšinējā domes priekšsēdētāja Sandra Viškure (ZZS). Ar astoņām balsīm par un septiņām pret šajā amatā tika ievēlēta Viškure.

"Latgales partija" pašvaldību velēšanās Dagdas novada domē ieguvusi 33,15% vēlētāju atbalstu. Bez Stikuta un Plotkas jaunajā domes sasaukumā to pārstāv arī deputāti Andris Badūns, Olga Golube un Pēteris Tukišs.

LRA Dagdas novada domē ir ieguvis 17,23% vēlētāju balsis un bez Trūļa to pārstāv arī Edgars Tjarve un Aleksandrs Gžibovskis. Savukārt ZZS Dagdas novadā ir ieguvis 16,95% vēlētāju atbalstu un to domē pārstāv Viškure, Anatols Viškurs un Viktors Krūmiņš.

Partija "Saskaņa" Dagdas novadā guvusi 16,71% vēlētāju balsis un tiks pārstāvēta ar deputātiem - Raiti Azinu un Inesi Plesņu. Savukārt no partijas "No sirds Latvijai", par ko nobalsoja 15,13% vēlētāju, Dagdas novada domē ievēlēti Raimonds Nipers un Vija Nipere.

Kopumā Dagdas novadā vēlēšanās piedalījās 42,12% jeb 2522 vēlētāju.

https://infogr.am/jaunajas_pasvaldibu_domes_ieveleta_vadiba

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)