Banner 980x90

Marta sākums bijis trīs grādus siltāks par normu

Rīga, 16.marts, LETA. Šī mēneša pirmās dekādes vidējā gaisa temperatūra Latvijā bija +1,1 grāds, kas ir trīs grādus virs dekādes normas, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra apkopotā informācija.

Līdz šim augstākā gaisa temperatūra šajā gadā novērota 4.martā Saldū, kur termometra stabiņš pakāpās līdz +9,8 grādiem, savukārt zemākā gaisa temperatūra marta pirmajās desmit diennaktīs bija -4,9 grādi 6.martā Zosēnos. Marta pirmajā dekādē valstī pārspēti seši siltuma rekordi.

Nokrišņu daudzums valstī vidēji bija 22 milimetri jeb divas trešdaļas virs normas. Visvairāk nokrišņu bija Daugavpilī - 70 milimetru, kas ir četrreiz vairāk nekā ierasts. Vismazāk lija un sniga Pāvilostā, kur reģistrēti tikai seši milimetri nokrišņu. Četrās meteoroloģisko novērojumu stacijās - Daugavpilī, Lubānā, Piedrujā un Sīļos - dekādes kopējais nokrišņu daudzums bija lielāks par visa mēneša normu.

Visstiprākās vēja brāzmas - 21 metrs sekundē - tika novērotas 6.martā Kolkā. Savukārt biezākā sniega sega - 34 centimetri - reģistrēta 7.martā Līvānu novada Sīļos.

Jau ziņots, ka šā gada februāra gaisa temperatūra Latvijā bija -2,3 grādi, kas ir 1,4 grādi virs 1981.-2010.gada vidējā rādītāja. Nokrišņu summa februārī Latvijā bija vidēji 34 milimetri jeb 7% zem normas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)