Banner 980x90

LVRTC dosies darba vizītē uz Latgali

Rīga, 3.aug., LETA. Latvijas Valsts radio un televīzijas centra (LVRTC) šodien dosies darba vizītē uz Latgali, kuras laikā mērīs televīzijas (TV) un radio apraides uztveršanu Latvijas-Baltkrievijas pierobežā, aģentūru LETA informēja LVRTC.

Vizītes laikā plānots arī apskatīt vienu no potenciālajām papildus apraides mastu būvniecības vietām, kā arī tikties ar iedzīvotājiem Krāslavā, lai pārrunātu TV un radio apraides jautājumus un infrastruktūras turpmākos attīstības plānus pierobežā. Tikšanās ar Krāslavas iedzīvotājiem paredzēta no plkst.16 līdz plkst.17.30 Krāslavas novada domes sēžu zālē, Krāslavā, Rīgas ielā 51.

Darba vizītē piedalīsies arī Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) un Satiksmes ministrijas Sakaru departamenta vadītājs Valters Bajārs.

Kā ziņots iepriekš, LVRTC kopumā pēdējo piecu gadu laikā apraides infrastruktūras attīstīšanā, uzlabošanā un uzturēšanā, tostarp arī sabiedriskā radio apraides uzlabošanā gan Krievijas un Baltkrievijas pierobežā, gan citviet Latvijā, ir investējis 1,3 miljonus eiro.

Tāpat LVRTC ik gadu veic uztveršanas mērījumus visā Latvijas teritorijā un ir konstatēts, ka mazāk nekā 1% valsts teritorijas TV uztveršana bezmaksas zemes ciparu apraidē ir problemātiska. Tās ir ģeogrāfiski īpašas vietas, kurās iedzīvotāji var saskarties ar problēmām zemes ciparu televīzijas, kā arī atsevišķu radioprogrammu uztveršanā ar standarta ierīcēm. Šādas vietas ir Krāslavā, Sabilē, Kandavā, Vidzemes augstienē, Turaidā, kā arī Liepājas apkaimē robežā ar Lietuvu.

LVRTC valdes priekšsēdētājs Valdis Bokta norāda, ka informāciju, ka iedzīvotājiem iepriekšminētajās ģeogrāfiski īpašajās vietās ir sarežģījumi uztvert TV un radio signālu ar standarta ierīcēm, centrs pašlaik saņem salīdzinoši reti. Tomēr, lai nodrošinātu brīvu informācijas pieeju visiem valsts iedzīvotājiem, LVRTC, pēc Boktas teiktā, ir izvērtējis visas infrastruktūras uzlabošanas iespējas. "Kā efektīvāko un arī ekonomiski izdevīgāko vērtējam tieši divu jaunu apraides mastu būvniecību pierobežā," uzsver LVRTC valdes priekšsēdētājs.

NEPLP priekšsēdētāja Dace Ķezbere skaidro, ka padomei ir svarīgi, lai Latvijas informācijas telpa iespējami plaši būtu pieejama ikvienam tās iedzīvotājam. "Tas veidotu labāku izpratni par procesiem, stiprinātu nacionālo piederību un vairotu kopības sajūtu. Būtu brīnišķīgi ievadīt Latvijas Republikas simtgadi ar 100% sabiedrisko mediju svarīgāko kanālu pārklājuma nodrošināšanu Latvijas teritorijā," uzsver Ķezbere.

Vienlaikus viņa norāda, ka iepriekšminētā īstenošanai vēl jāveic virkne dažādu pasākumu, tostarp infrastruktūras modernizācija.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)