Banner 980x90

LAD: Līdz gada beigām platību maksājumus plānots izmaksāt 90% lauksaimnieku

Rīga, 8.dec., LETA. Līdz šā gada beigām Lauku atbalsta dienests (LAD) vienotā platību maksājuma gala maksājumus plāno izmaksāt 90% lauksaimnieku, aģentūra LETA uzzināja LAD.

LAD aktīvi strādā, lai pēc iespējas ātrāk izmaksātu platību maksājumus klientiem, ņemot vērā šā gada slikto situāciju lauksaimniecībā, ko radījuši ilgstošie lieti visā Latvijas teritorijā. Iepriekšējā gadā vienotā platību maksājuma gala maksājumus klienti sāka saņemt tikai decembra vidū, taču šogad LAD plāno līdz gada beigām vienotā platību maksājuma gala maksājumus izmaksāt 90% lauksaimnieku.

LAD informēja, ka līdz novembra beigām izmaksāti vienotā platību maksājuma un Maksājuma apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi (ADSI), avansi 140 miljonu eiro apmērā un tos saņēmuši gandrīz 50 000 klientu.

No 1.decembra dienests jau maksā Vienotā platību maksājuma un ADSI gala maksājumus, kā arī ir uzsācis zaļināšanas un mazo lauksaimnieku shēmas atbalstu izmaksu - kopējā izmaksātā summa klientiem pirmajā decembra nedēļā ir 40 miljoni eiro.

Tāpat dienestā norādīja, ka, sākot no 11.decembra, lauksaimnieki sāks saņemt dažādu brīvprātīgo saistīto atbalstu maksājumus.

LETA jau vēstīja, ka vienotā platību maksājuma finansējums 2017.gadā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, ir palielinājies par 14%, un provizoriskā atbalsta likme ir aptuveni 68 eiro par hektāru, tajā skaitā avansa maksājumā tika izmaksāti apmēram 47 eiro par hektāru. Aprēķinot gala maksājumu, attiecīgā summa vēl tiks koriģēta atkarībā no kopējās atbalstam apstiprinātās platības. Maksājuma apgabaliem, kuros ir dabas vai citi specifiski ierobežojumi, likmes šogad saglabājušās nemainīgas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)