Banner 980x90

Krāslavas Svētā Ludviga baznīca atzīmēs 250.gadadienu

Rīga, 28.jūn., LETA. No šodienas līdz 2.jūlijam Krāslavas Svētā Ludviga baznīca ar plašu pasākumu programmu svinēs savas pastāvēšanas 250.gadadienu.

Kā aģentūra LETA uzzināja Latvijas Romas Katoļu baznīcā, par godu šim notikumam notiks gan jubilejas koncerti, izstādes un dievkalpojumi, gan arī zinātniska konference, kura ievadīs svinības.

Zinātniskajā konferencē, kas notiks šodien plkst.13 Krāslavas muzeja telpās, piedalīsies vēstures, mākslas vēstures, nacionālā mantojuma un literatūras jomas speciālisti no Polijas un Latvijas. Šai dienā Krāslavas Vēstures un mākslas muzeja izstāžu zālē arī tiks atklātas divas izstādes - bērnu zīmējumu izstāde un ekspozīcija "Krāslavas katoļu baznīcai - 250".

29.jūnijā plkst.13 baznīcas kriptā tiks atklāta žēlsirdības māsas Celīnas Plāteres piemiņas plāksne, plkst.16 uz jauniešu pasākumu aicina māsas "Pro Sanctitate" un draudzes priesteri, savukārt vakarā notiks baroka mūzikas ansambļa "Kesselberg ensemble" koncerts.

30.jūnijā baznīcā notiks vairākas Svētās Mises, tostarp plkst.9.30 arī baznīcas kriptā par baznīcas fundatoriem - grāfu Plāteru dzimtu. Plkst.16 būs iespējams apmeklēt Ērģeļu mūzikas koncertu, bet plkst.19 - senās mūzikas ansambļa "Ludus" koncertu.

1.jūlijā baznīca piedāvās vairākas ekskursijas un dievkalpojumus, bet plkst.17.30 notiks pūtēju orķestra "Sejny" gājiens no 18.novembra laukuma līdz Sv.Ludvika laukumam. Vakarā notiks šī orķestra koncerts baznīcā.

Svētku noslēgumā, 2.jūlijā, Krāslavas baznīcu apmeklēs Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskaps Jānis Bulis. Galvenā svētā mise, kurā tiks dalīts arī iestiprināšanas sakraments, notiks plkst.12.

Svētā Ludviga baznīca Krāslavā ir viens no spilgtākajiem kopējā Polijas un Latvijas kultūras mantojuma pieminekļiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)