Banner 980x90

Krāslavas slimnīcas vadītājam nav informācijas par 15 slimnīcu pārprofilēšanu

Daugavpils, 28.okt., LETA. Krāslavas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniekam un Krāslavas slimnīcas vadītājam Aleksandram Jevtušokam nav oficiālas informācijas par 15 lokālo slimnīcu pārprofilēšanu.

Aģentūrai LETA Jevtušoks atzina, ka, pēc viņa rīcībā esošās pēdējās oficiālās informācijas, pārprofilēt paredzēts tikai četras lokālās slimnīcas, citas oficiālas informācijas viņam nav. "Runu līmenī par minēto projektu ir dzirdēts, bet tās pagaidām ir tikai runas, līdz ar to komentēt informāciju, kura pagaidām ir tikai neoficiāla, man negribētos," paskaidroja Jevtušoks.

Krāslavas slimnīcas vadītājs pastāstīja, ka saistībā ar lokālo ārstniecības iestāžu plānoto pārprofilēšanu Latvijas Slimnīcu biedrības pārstāvjiem nākamnedēļ, otrdien, plkst.16 ir paredzēta tikšanās ar veselības ministri Andu Čakšu un tikai pēc šīs tikšanās viņš varēšot sniegt plašākus komentārus.

Jau vēstīts, ka, tiecoties izveidot efektīvu slimnīcu tīklu, tās nākotnē plānots iedalīt četros līmeņos, iepriekš intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" norādījusi veselības ministre.

Ministre skaidro, ka šobrīd visā valstī ir neatliekamās palīdzības nodaļas, bet bieži vien tajās nonāk pacienti, kuriem nav nepieciešama neatliekamā palīdzība, piemēram, gados veci cilvēki ar hroniskām slimībām. Līdz ar to ir skaidri jānodala, kas ir neatliekamā palīdzība, kur sniedz palīdzību hroniskiem pacientiem un tamlīdzīgi, un atbilstoši tam jāmaina infrastruktūra.

Tāpat, piemēram, ja dzemdību nodaļā ir mazāk par piecām dzemdībām, tā nevar uzturēt ne kvalifikāciju, ne nodrošināt pilnvērtīgu tehnoloģisko risinājumu, lai tas būtu arī efektīvi no naudas viedokļa, uzsver Čakša. "Latvija nav tik liela, lai nevarētu aizvest dzemdētāju uz noteiktu vietu," pārliecināta ministre.

Vaicāta, vai tas nozīmētu kādu nodaļu un slimnīcu slēgšanu, ministre uzsver, ka kādas nodaļas tiks slēgtas, bet slimnīcas nevis slēgtas, bet tajās samazināta pakalpojumu intensitāte, līmenis, mainīta kvalifikācija, iedalot slimnīcas četros līmeņos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)