Banner 980x90

Krāslavas novadā maluzvejniecības apkarošanai izmantos kvadrokopteri un ķermeņa kameras

Daugavpils, 16.maijs, LETA. Turpinot iesākto darbu zivju resursu aizsardzības jomā, Krāslavas novadā šogad tiks iegādāts aprīkojums maluzvejniecības apkarošanai - kvadrokopters un trīs ķermeņa kameras, aģentūru LETA informēja Krāslavas novada domē.

Ar kvadrokoptera palīdzību būs iespējams apsekot ūdenstilpnes lielākā platībā un attālumā, noskaidrot zvejnieku atrašanās un koncentrēšanās vietas, kā arī zvejas rīku atrašanas vietas pie krasta līnijas un ezeru seklākajās vietās. Vēlāk šis vietas varēs pārbaudīt, izmantojot laivas un veikt zvejniecības rīku pārbaudi.

Ar kvadrokoptera un ķermeņa kameru palīdzību varēs fiksēt arī pārkāpumu brīžus un iegūt neapstrīdamus pierādījumus malu zvejnieku sodīšanai par izdarītajiem pārkāpumiem. Tāpat varēs veikt audio un video ierakstu, kas vēlāk kalpos arī kā pierādījums pārkāpumam.

Savukārt, turpinot iesākto darbu zivju resursu pavairošanas un atražošanas jomā, Sīvera ezerā tiks ielaisti vairāk nekā 28 000 paaudzētu zandarta mazuļu svarā līdz pieciem gramiem.

Abas minētās aktivitātes tiks īstenotas Zivju fonda atbalsta pasākumā "Zivju resursu pavairošana un atražošana publiskajās ūdenstilpēs". Projektiem piešķirtais Zivju fonda finansējums ir 8611 eiro, pašvaldības līdzfinansējums - 1095 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)