Banner 980x90

Krāslavā vīrietis pārvadā nelegālās cigaretes un izraisa ceļu satiksmes negadījumu

Daugavpils, 12.janv., LETA. Krāslavā aizdomās par saistību ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti, ka arī par ceļu satiksmes negadījuma izraisīšanu ar cietušajiem, aizturēts policijas redzeslokā iepriekš nonācis vīrietis, konfiscēts ievērojams daudzums nelikumīgu cigarešu, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Ksenija Belova.

Apkarojot nelikumīgu akcizēto preču apriti, policijā tika iegūta informācija, ka Krāslavas novadā, iespējams, tiek veiktas ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju saistītas darbības. Lai pārbaudītu šo informāciju, likumsargi 9.janvārī nolēma veikt kādas aizdomīgas automašīnas "Audi" apskati.

Ieraugot likumsargus, automašīnas vadītājs palielinājis kustības ātrumu un sāka bēgšanu. Policisti sekoja bēglim un vairākkārt lika automašīnai apstāties, taču vadītājs nereaģēja uz policistu likumīgajām prasībām apturēt transportlīdzekli un turpināja bēgšanu, apdraudot arī pārējos ceļu satiksmes dalībniekus.

Bēgot no policijas, Krāslavā, Aglonas ielā, "Audi" vadītājs iebrauca pretējā braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar automašīnu VW. Ceļu satiksmes negadījumā cieta divi cilvēki - dažādas traumas guva 1975.gadā dzimusī VW vadītāja un 1987.gadā dzimušais "Audi" pasažieris. Abi cietušie tika nogādāti medicīnas iestādē.

Turpat, notikuma vietā tika aizturēts arī ceļu satiksmes negadījuma izraisītājs – 1996.gadā dzimis policijas redzeslokā, tajā skaitā aizdomās par saistību ar akcizēto preču nelegālo apriti, iepriekš nonācis vīrietis.

Apskatot vīrietim piederošo transportlīdzekli, tajā tika konstatēts un konfiscēts ievērojams daudzums nelegālo tabakas izstrādājumu - desmit cigarešu kastes ar 165 900 cigaretēm bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Saistībā ar minētajiem likumpārkāpumiem sākti vairāki kriminālprocesi. Aizturētajam draud kriminālatbildība par ceļu satiksmes negadījuma ar cietušajiem izraisīšanu un nelikumīgu tabakas izstrādājumu pārvadāšanu.

Izmeklēšana turpinās, ir nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, ka arī tiek pārbaudīta citu personu saistība ar šiem noziedzīgiem nodarījumiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)