Banner 980x90

Krāslavā par 100 000 eiro nojauc 44 dzīvokļu māju

Rīga, 3.jūl., LETA. Līdz mēneša vidum Krāslavā plānots demontēt par bīstamu atzītu 44 dzīvokļu māju, noskaidroja aģentūra LETA.

Četru stāvu daudzdzīvokļu ēka Krāslavā, Raiņa ielā 4, par bīstamu atzīta pirms diviem gadiem, kad pēc būvspeciālistu atzinuma tika pārtraukta tās ekspluatācija un iedzīvotāji izmitināti citviet. Speciālisti konstatēja, ka ēkā ir plaisas. Tāpat fiksēts, ka arī mākslīgi izveidotais paugurs, uz kura ēka uzbūvēta, pamazām sācis noslīdēt.

Pašlaik nojaukšanas pakalpojumu uzņēmums ir sācis ēkas demontāžas darbus. Pašvaldības noslēgtais iepirkums liecina, ka darbi uzticēti SIA "Drvs", un līguma summa ir 101 632 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli. Demontētājs izvēlēts piecu pretendentu konkurencē.

Mārtiņš Mālnieks, kuram pieder iepirkumā uzvarējušais komersants, kā arī uzņēmums "Demontāža.lv", kas reāli veic darbus objektā, aģentūrai LETA pauda, ka šāda tipa ēkas Latvijā kopumā pašlaik ir satraucošs jautājums, jo tautā saukto "hruščovku" oficiāli noteiktais kalpošanas laiks ir 70 gadi, kas drīz jau būs aizritējuši.

Demontējamā ēka celta 1960.gados. Krāslavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Kavinska aģentūrai LETA apgalvoja, ka pašvaldības īres dzīvokļos mītošie iedzīvotāji saņēma dzīvokļus no pašvaldības dzīvokļu fonda, taču arī privatizēto dzīvokļu īpašniekiem piedāvāta iespēja mitināties pašvaldības īres dzīvokļos.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)