Banner 980x90

Krāslavā notiks seminārs LEADER projektu iesniedzējiem

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Piektdien, 19.augustā, būs iespēja uzzināt, kā sagatavot projektu iesniegumu konkursam 2.1 rīcībā "Atbalsts vietējās teritorijas, ieskaitot dabas un kultūras objektu, sakārtošanai pakalpojumu pieejamībai, kvalitātei un sasniedzamībai", pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informē Krāslavas rajona partnerības pārstāve Zane Ločmele.

Semināru organizē vietējā rīcības grupa (VRG), biedrība "Krāslavas rajona partnerība".

Seminārs notiks piektdien, 19.augustā, plkst.13.00 Skolas ielā 7 (aktu zālē, 3. stāvā), Krāslavā.

Semināra darba kārtība:

* no plkst.12.45 līdz plkst.13.00 Reģistrācija;

* no plkst.13.00 līdz plkst.13.40 Vietējās attīstības stratēģijas 2015. - 2020.gadam rīcības, LEADER pieejas īstenošana un "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" aktivitātes;

* no plkst.13.40 līdz plkst.14.30 Aktivitātes 19.2.2. "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" projektu iesniegšanas un īstenošanas nosacījumi (MK noteikumi, cenu salīdzināšana, dokumenti un citi);

* no plkst.14.30 līdz plkst.15.15 Vietējās rīcības grupas (VRG) projektu vērtēšanas kritēriji;

* no plkst.15.15 līdz plkst.15.45 Jautājumi un atbildes.

No 5. septembra līdz 5. oktobrim notiks LEADER atklāta projektu konkursa iesniegumu pieņemšanas 2.kārta, kuras ietvaros paredzēts izveidot jaunu un sakārtot esošo publisko infrastruktūru, atjaunot kultūras objektus, piešķirot jaunu pievienoto vērtību, jaunas izmantošanas iespējas utt. Attiecināma ir arī būvniecība. Projektam ir jābūt sabiedriskā labuma, tas nozīmē, ka projekta plānotajam mērķim nav komerciāla rakstura un tas nav kvalificējams kā valsts atbalsts. Par sabiedriskā labuma projekta rezultātu netiek prasīta samaksa.

Projekti var veicināt radošas, kvalitatīvas un drošas dzīves vides attīstību, publisko pakalpojumu dažādošanu VRG teritorijā. Saimnieciskās darbības īstenošanai varēs sakārtot vietējo teritoriju, pielāgojot vidi arī personām ar dzirdes, redzes vai kustību traucējumiem, riteņkrēslu un ratiņu lietotājiem (izbūvēt uzbrauktuves, liftus, durvis, tualetes, dušas telpas).

Atbalsta pretendenti ir juridiskas (tostarp biedrības un vietējās pašvaldības) vai fiziska personas.

Konkurss izsludināts MK noteikumu Nr.590 5.2. aktivitātē "Vietas potenciāla attīstības iniciatīvas" (5.2.1. vietējās teritorijas, tostarp dabas un kultūras objektu, sakārtošana, lai uzlabotu pakalpojumu pieejamību, kvalitāti un sasniedzamību) 2.1. rīcībā "Atbalsts vietējās teritorijas, ieskaitot dabas un kultūras objektu, sakārtošanai pakalpojumu pieejamībai, kvalitātei un sasniedzamībai". 2. kārtas kopējais pieejamais finansējums - 200 000 eiro. 

Maksimālā projekta attiecināmo izmaksu summa vienam projektam 50 000 eiro.

Maksimālā atbalsta intensitāte 90%.

Plašāka informācija par projektu konkursu un cita aktuāla informācija ir pieejama biedrības "Krāslavas rajona partnerība" mājas lapā vai Lauku atbalsta dienesta mājas lapā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)