Banner 980x90

Kā izvēlēties piemērotas riepas savam auto

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Dažiem automašīna ir dzīves lielākā kaislība, savukārt citiem – praktiska nepieciešamība. Tomēr visiem autovadītājiem ir jārūpējas gan par savu, gan arī par citu satiksmes dalībnieku drošību uz ceļa. Kā to iespējams izdarīt? Iegādājoties sezonai atbilstošas riepas!

Jaunu riepu iegādes svarīgākie kritēriji
Meklējot jaunas riepas savai automašīnai, ir jāņem vērā diezgan daudz būtisku faktoru, piemēram, kādai  sezonai tās ir paredzētas, kādi ir protektoru veidi un kas ietekmē riepu kvalitāti. Izvēloties jaunas riepas, pievērsiet uzmanību to
- platumam, kas tiek norādīts milimetros;
- augstumam, kas tiek izteikts procentos no riepas platuma (jo mazāks šis skaitlis, jo zemāka būs riepa);
- diametram, kas tiek norādīts collās;
- slodzes indeksam – jo lielāks šis skaitlis, jo lielāka ir pieļaujamā riepas noslodze. 

Turklāt jāņem vērā arī ātruma indekss jeb maksimālais ātrums, kādā drīkst pārvietoties ar konkrētajām riepām. Visi apzīmējumi riepu parametriem tiek norādīti riepas sānos burtu un ciparu kombinācijas veidā. 

Kvalitatīvu riepu iegāde garantē drošību uz ceļa
Iegādājoties riepas no uzticamiem un pārbaudītiem ražotājiem, kā arī atbilstoši gadalaikam, tās nodrošinās labāko saķeri un vadāmību. Ar tādām riepām Jūs varēsit pārvietoties ar savu auto ērtāk un drošāk. Turklāt, ja riepām ir kvalitatīvs gumijas sastāvs, tad ievērojami samazinās auto bremzēšanas ceļš. 

Kad ir nepieciešams mainīt riepas?
To nosaka nodiluma indikators, kas atrodas riepai uz sāniem. Tam var sekot līdzi, sekojot bultas norādei. Minimālais pieļaujamais protektora dziļums:
- ziemas riepām – 4 mm;
- vasaras riepām – 1,6 mm. 

Tāpat, ja pārvietošanās ar automašīnu kļūst apgrūtinoša, ir jāpārbauda riepu stāvoklis. Ja redzat, ka Jums ir nepieciešama jaunu riepu iegāde, tad ir jāmeklē autoserviss riepu maiņai. Lai Jūs ietaupītu savu laiku un ātri atrastu savam auto vajadzīgās riepas, palīgā nāks uzņēmums TYRECHO, kura mājaslapā atradīsiet vairāku autoservisu piedāvātās riepas un pakalpojumus vienuviet. 

TYRECHO – inovatīva pieeja riepu iegādei
Riepu tirgotāju platforma TYRECHO piedāvā ērtu un ātru veidu, kā iegādāties riepas un saistītos pakalpojumus. Izvēlieties riepas, izmantojot ērtu atlases filtru, kurā
- jānorāda automašīnas marka vai riepu parametri;
- jāizvēlas Jums interesējošais riepu piedāvājums;
- jānorāda sev vēlamais riepu saņemšanas datums;
- jāveic riepu un papildu pakalpojumu rezervēšana.

Pieteikties riepu maiņai ir iespējams pat nākamajā dienā! Turklāt apmaksu varēsiet veikt uz vietas servisā pēc riepu un pakalpojuma saņemšanas. Izmantojiet TYRECHO ērto filtru un padariet riepu iegādes procesu vienkāršāku un patīkamāku! Vairāk informācijas meklējiet tyrecho.com.  

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)