Banner 980x90

Jūlija nogalē Dagdā svinēs Annas dienu

Daugavpils, 10.jūl., LETA. Līdzīgi kā citiem gadiem arī šogad jūlija pēdējās nedēļas nogalē tiks svinēti novada svētki "Annas Dagdā", aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un komunikāciju nodaļas vadītāja Guna Malinovska.

Ceturtdien, 27.jūlijā, svētkus ievadīs jaunieši, kuri piedalīsies veselību veicinošos pasākumos, kā arī mērosies spēkiem spēlēs un stafetēs. Jauniešu sporta dienā aicināti piedalīties jaunieši vecumā no 13 līdz 18 gadiem.

28.jūlijā plkst.12 Dagdas ezera pludmalē sāksies sacensības pludmales volejbolā. Iestājoties tumsai, basketbola cienītāji varēs piedalīties vai atbalstīt spēlētājus nakts strītbola turnīrā Jauniešu iniciatīvu centrā "Parka rozes". Savukārt Dagdas Tautas namā notiks mākslas filmas "Sapnis" pirmizrāde Filmas režisors ir dagdānietis Arturs Tomaševskis, kurš pašlaik dzīvo Londonā.

Sestdien, 29.jūlijā, jau no agra rīta pilsētas skvērā notiks dažnedažādas aktivitātes un izklaides. Tirdziņā varēs iegādāties gan vietējo amatnieku un mājražotāju ražojumus, gan viesu darinājumus. No plkst.10 ikviens varēs iesaistīties dažādu prasmju skolas darbībā.

Pēc kulinārijas šova laukumā pie domes noritēs Robežsardzes kinologu paraugdemonstrējumi. Savukārt pusdienlaikā Dagdas Muižā notiks zirgu rikšotāju sacensības, kas ir viens no kuplāk apmeklētākajiem un skatāmākajiem pasākumiem, kas kļuvis par novada svētku neatņemamu sastāvdaļu.

Vakarpusē, plkst.20 Dagdas brīvdabas estrādē notiks konkursa "Dagdas novada ziedu dzīpari Latvijas villainē" laureātu apbalvošana, kas mīsies ar jautrām un latgaliskām dejām. Stundu vēlāk sāksies Latgales dziesmu vakars "Sajust Latgolu caur dzīsmi", kurā uz skatuves kāps grupas "Dabasu Durovys" un "Piparmētra", latgaliešu rokmūziķis "Sovvaļnīks" un poētiskā roka apvienība "Kapļi". Turpinājumā - zaļumballe kopā ar Juri Ostrovski un "Dvinskas muzikantiem".

30.jūlijā, "Annu Dagdā" pēdējās dienas pasākumus plkst.11 ievadīs dievkalpojums Beresnes Romas katoļu baznīcā.

Plkst.13 savu spēku Dagdas brīvdabas estrādē demonstrēs Latvijas spēkavīri. Turpat pēcpusdienā notiks putu ballīte pašiem mazākajiem svētku apmeklētājiem. Visi svētku pasākumi ir bez maksas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)