Banner 980x90

Izsludināts konkurss "Fazānu atgriešanās Krāslavas parkā"

Daugavpils, 7.maijs, LETA. Krāslavas novada domes Attīstības nodaļa izsludinājusi radošo risinājumu konkursu, kurā tiek gaidītas jebkuras improvizācijas par tēmu "Fazānu atgriešanās Krāslavas parkā", aģentūru LETA informēja Krāslavas novada pašvaldībā.

Konkursa mērķis ir meklēt idejas jaunu vides objektu izveidei Krāslavas pils kompleksa teritorijā, kas iederētos parka vēsturiskajā vidē/stāstā un būtu papildus iemesls apmeklēt pils kompleksu jaunajā tūrisma sezonā, kā arī veicinātu Krāslavas novada iedzīvotāju iesaistīšanos Krāslavas pils kompleksa popularizēšanā.

Katra iesniegtā ideja tiks vērtēta, ņemot vērā tās oriģinalitāti, estētiku un iederību Krāslavas pils parka vidē, iecerei nepieciešamo finansējumu un ilgtspēju. Prioritāte būs idejām, kuru iesniedzēji apliecinās savu spēju ne tikai piedāvāt, bet arī īstenot saviem spēkiem ideju līdz pilsētas svētkiem jūlija vidū.

Konkursa budžetā paredzētas veicināšanas balvas triju labāko ideju autoriem, kā arī finansējums labākās idejas īstenošanai.

Atbilstoši nolikuma prasībām noformētas idejas konkursam var iesniegt līdz 15.maijam.

Grāfu Plāteru laikā Krāslavā tika audzēti fazāni. Fazānu audzētava atradusies blakus parkam. Tās uzturēšanai bijis uzaicināts fazānu kopējs no Vācijas. Fazānu skaits audzētavā sasniedzis piecus - sešus simtus un tie tikuši sūtīti pat Krievijas imperatoram.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)