Banner 980x90

Dagdas Tautas namā notiks Donoru dienu

Pilseta24.lv
Pilseta24.lv
Otrdien, 23.augustā, no plkst.9.00 līdz plkst.13.00 Valsts asinsdonoru centrs (VADC) rīko izbraukumu Dagdas Tautas namā, Dagdā, Alejas ielā 29, pilsētas informācijas portālu Kraslava24.lv informē Dagdas novada pašvaldība.

Ziedojot asinis, organismā tiek stimulēta asinsrades sistēma, atjaunojot asins sastāvu. Tātad, veselam cilvēkam asins zaudējums nav kaitīgs. Tieši otrādi, donori mazāk slimo ar akūtām un hroniskām slimībām! Iesaistoties asinsdonoru kustībā, Tev ir iespēja palīdzēt nelaimē nonākušajiem, kam nepieciešamas asinis.

Pirms asins ziedošanas donoram nosaka asins grupu un Rh piederību (pirmreizējiem donoriem), kā arī hemoglobīna līmeni. Izmeklēšana tiek veikta bez maksas un Tu vari saņemt analīžu rezultātus, par to pirms asins ziedošanas paziņojot donoru reģistratoram. Ziņas par pārbaužu rezultātiem Tu vari saņemt personīgi, ne ātrāk kā 5 darba dienas pēc asins ziedošanas, līdzi ņemot personu apliecinošu dokumentu.

Asins grupu nosaka pirms asins nodošanas.

Lai nodotu asinis, līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments (pase vai autovadītāja apliecība).

Ja lietoti medikamenti vai ir bijušas saslimšanas, nepieciešams konsultēties ar VADC speciālistiem pa bezmaksas tālruņa numuru 80000003.

Ir iespējams uzzināt savu analīžu rezultātus 5/6 darba dienas pēc procedūras, personīgi ierodoties donoru centrā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)