Banner 980x90

Dagdas novadā mirstība vairāk nekā divas ar pusi reizes pārsniedz dzimstību

Daugavpils, 8.janv., LETA. Dagdas novadā pērn reģistrētas 149 miršanas un 55 jaundzimušie, kas ir sliktākais rādītājs pēdējos trijos gados, liecina Dagdas novada dzimtsarakstu nodaļas apkopotā informācija.

2016.gadā Dagdas novadā bija reģistrēta 141 miršana un 64 jaundzimušie. 2015.gadā šie skaitļi bija attiecīgi 137 un 59.

No jaundzimušajiem 2017.gadā Dagdas novadā 36 bija meitenītes un 19 - zēni. Pērn populārākie jaundzimušo vārdi meitenēm bija Laura, Sofija, Emīlija un Anastasija, bet zēniem - Maksims un Adrians.

Visvairāk jaundzimušo Dagdas novadā reģistrēts jūnijā - deviņi, maijā un janvārī - pa septiņiem un februārī - seši. Savukārt vismazāk - aprīlī un septembrī, kad reģistrēts pa diviem bērniem.

2017.gadā Dagdas novadā laulību reģistrējuši 17 pāri. Pirmo reizi laulībā stājušies 15 vīrieši un 13 sievietes. Otro reizi laimi mēģinājuši atrast divi vīrieši un četras sievietes.

Deklarējot bērnu Dagdas novadā, ģimenei tiek piešķirts vienreizējs pabalsts jaundzimušā aprūpei - 220 eiro par vienu bērnu, 720 eiro par dvīņiem un 1425 eiro trīnīšu piedzimšanas gadījumā. Pabalsts pienākas, ja vismaz viens no vecākiem ir deklarējis savu dzīvesvietu Dagdas novadā pēdējos 12 mēnešus pirms pabalsta pieprasīšanas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)