Banner 980x90

Dagdas novadā izsludina projektu konkursu "Sabiedrība ar dvēseli 2017"

Daugavpils, 31.marts, LETA. Lai uzlabotu novadā sociālo vidi un infrastruktūru, Dagdas novada pašvaldība izsludinājusi projektu konkursu "Sabiedrība ar dvēseli 2017", aģentūru LETA informēja Dagdas novada domē.

Jau ceturto gadu Dagdas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus būt aktīviem un uzlabot dzīves kvalitāti savā apkaimē un novadā kopumā. Projektu konkurss tiek finansēts no Dagdas novada pašvaldības budžeta un kopējais pieejamais finansējums pasākumam ir 5000 eiro. Iedzīvotāji konkursam var iesniegt savas idejas un saņemt līdz pat 500 eiro tās realizēšanai.

Konkursa mērķis ir finansiāli atbalstīt grupu līdzdalību sociālās vides vai infrastruktūras uzlabošanā novada iedzīvotāju un viesu labumam, iespēju grupām gūt pieredzi pašiniciatīvas projektu īstenošanā un pilsoniskās sabiedrības attīstības sekmēšanu Dagdas novadā. Projektā var piedalīties biedrības un nereģistrētas iedzīvotāju grupas.

Lai piedalītos projektu konkursā, līdz 3.maijam ir jāaizpilda un jāiesniedz pieteikuma dokumenti. Iedzīvotāji var iegūt finansējumu tādu projektu īstenošanai, kas rada uzlabojumus novada infrastruktūras un sociālajā jomā, būs publiski pieejami un tiks īstenoti pašu iedzīvotāju spēkiem. Projektā var paredzēt izdevumus inventāra, pamatlīdzekļu un materiālu iegādei, taču pakalpojumu, darbaspēka un citas nolikumā atrunātās izmaksas netiks finansētas. Ar konkursa nolikumu un pieteikšanās nosacījumiem var iepazīties Dagdas novada pašvaldības mājaslapā.

Pērn līdzīgā projektu konkursa rezultātā tika izveidoti pieci bērnu rotaļu laukumi, labiekārtoti trīs daudzdzīvokļu namu pagalmi, divi atpūtas laukumi un viena kapliča. Par labāko tika atzīts iedzīvotāju grupas "Šķaunes pagasta Muižnieku ciemata iedzīvotāji" projekts "Kapličas atjaunošana Muižnieku kapos". Šī iedzīvotāju iniciatīva saņēma arī veicināšanas balvu kā viens no labākajiem Latgales reģiona projektiem pašvaldību apvienības "Sabiedrība ar dvēseli Latvija" noslēguma pasākumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)