Banner 980x90

Asūnē notiks Dagdas novada Pļaušanas svētki

Daugavpils, 20.jūn., LETA. 14.jūlijā plkst.9 Dagdas novadā, Asūnes ciema pļavā pļaušanas entuziasti būs gaidīti uz Dagdas novada Pļaušanas svētkiem, aģentūru LETA informēja Dagdas novada pašvaldībā.

Svētkus kuplinās Mākoņkalna folkloras kopu, kura ir apzinājusi dažādas siena pļaušanas, vākšanas, zārdošanas, talku rīkošanas un pusdienu gatavošanas tradīcijas. Folkloras kopa skatītājiem vadīs arī aukstās zupas gatavošanas meistarklasi. Skatītāji pasākuma gaitā varēs sacensties arī košākā vainadziņa pīšanā un mēroties spēkiem vīru cīņās.

Ludzas amatnieku centra meistars klātesošajiem ierādīs lauku darbus ar seniem darba rīkiem, demonstrēs siena gatavošanas procesu – gan izkapts kapināšanu, gan strīķēšanu, gan pļāvēja vienmērīgo līgošanos pļavā. Savukārt Jauniešu biedrības brīvprātīgie apmeklētājiem piedāvās vainagu pīšanas meistarklasi.

Lai pasākumu padarītu saistošāku un saturīgāku, Dagdas novada pašvaldības Asūnes Tautas nams nolēma uzrakstīt projektu un iesniegt to Latgales Kultūras programmas projektu konkursam. Projekts tika atbalstīts un pasākuma organizēšanai tika saņemti 500 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)