Banner 980x90

Andrupenes pagastā izveido mikroliegumu mazā ērgļa aizsardzībai

Rīga, 28.jūn., LETA. Dabas aizsardzības pārvalde nolēmusi Dagdas novada Andrupenes pagastā noteikt mikroliegumu mazā ērgļa "Aquila pomarina" sugas aizsardzībai, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Miroliegums noteikts 6,11 hektāru platībā, bet mikrolieguma buferzona 83,63 hektāru platībā.

Latvijas Dabas fonda mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka Latvijā ligzdo liela daļa no visiem Eiropas mazajiem ērgļiem. Kopš 2000.gada šo aizsargājamo putnu skaits Latvijā sarucis par vismaz 15%, un šis samazinājums apdraud mazā ērgļa pastāvēšanu visas Eiropas mērogā. Galvenie iemesli ir mazā ērgļa barošanās vietu un dzīvesvietu izzušana, ko sekmē intensīvā lauksaimniecība un mežsaimniecība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)